Energetikusként dolgozom. Az energetika elengedhetetlen az MFB 0%-os kamatozású hiteléhez, amiből egyre többen szeretnék kiváltani villanyszámlájukat. Bár ez egy fantasztikus lehetőség, hiszen a törlesztő részlet alacsonyabb, mint a villanyszámla, két évig nem is kell törleszteni és közben már hozza a pénzt a napelem rendszer. Szóval jelentős megtakarítást lehet elérni úgy, hogy közben az ember a környezetét is védi. Mind ez mellett nem árt odafigyelni egy jelentős dologra!

Már többen hívtak azzal, hogy csináljak energetikai tanúsítványt, mivel egyes napelemes cégek ezt kérik. Azért írom ezt a pár sort, mert vannak olyan napelemes cégek, akik felelőtlenül határozzák meg a rendszer méretét, dobálóznak nagy számokkal, a szükségesnél nagyobb erőmű felszerelésére, feleslegesen több kiadásra ösztönözve a lakosokat. Óvatosan álljunk ehhez, hiszen az MFB NEM ENGED BÁRMEKKORA NAPELEMET felszerelni, csak ami az épület energiaigényének megfelel! Tudunk ilyen ok miatt elutasított kérelmekről, visszadobott pályázatokról! (Ez persze többletköltség, többlet idő az ügyfélnek, amit nem akar az a napelemes vállalkozás megtéríteni.)

Az Épületenergetikai és Lakásfinanszírozási Központ már számos ügyletet bonyolított le. Minden projekt átment, függetlenül attól, hogy csak az energetikát, vagy kulcsrakészen a teljes kivitelezést is elvégeztük. Tapasztalatunk, hogy az előkészítéstől a befejezésig végig kell kísérni a beruházást, nem hagyhatjuk és nem is hagyjuk magára ügyfeleinket a banki, műszaki, energetikai, adminisztrációs útvesztőkben.

Összegezve tehát, az első lépés a legfontosabb, a rendszerméret és maga a rendszer meghatározása. Ennek rengeteg összetevője van, nagyon sok mindentől függ, (Erről egy későbbi időpontban írok majd) de az MFB-s pályázathoz energetikai számítás nélkül lehetetlen!  Forduljon olyan kivitelezőhöz, aki szakmai alapon dönti el, mit és mekkorát és hova lehet építeni!

Szívesen segítünk!

Épületenergetikai és Lakásfinanszírozási Központ