Szigetelés

Szigetelni szeretnék

Nagyon jó gondolat! Mit szigetelne? Csak a falat, vagy a födémet is? (Kiszámolható, melyik éri meg jobban!) Milyen anyaggal? Milyen vastagságban? Milyen burkolat kerül rá? Szellőző szerkezetet szigetel? Milyen a páratelítettsége a helyiségnek?  Milyen penész forrásokra számíthatunk? Hogyan előzzük meg már kialakulás előtt a penészesedést?

Ezekre a kérdésekre érdemes szakemberrel konzultálva választ találni!

Minél jobb a hőszigetelés, annál kisebb a fűtésszámla, de a túl vastag szigetelés, vagy a rossz anyagválasztás kidobott pénz!

A hőszigetelést hosszú távra, több évtizedre választjuk. Mikor kiválasztjuk, hogy milyen hőszigetelő-anyagot vásárlunk, nem csak az árat érdemes nézni. Hasznos lehet annak ismerete is, hogy a hosszú évek során mennyit takaríthatunk meg a hőszigeteléssel, illetve érdemes azt is tudni, hogy az egyes szigetelő-anyagok, a hőszigetelésen túl milyen további előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek! Pl. tűzveszély, hangszigetelés, pára vezetés…

A jól megválasztott anyaggal és technológiával szigetelt épületek esetében a fűtési költségeken akár 50%-ot is meg lehet takarítani az olyan házakkal szemben, melyek nem lettek szigetelve!

TUDTA azt, hogy:

Bizonyos rétegvastagság felett már a szigetelésünk nem hoz annyit, amennyibe kerül. Növelhetjük a vastagságot akár méteresre is, de minek? ☺ Hol van a határ? Mi az OPTIMÁLIS vastagság? Ne higgye el a szomszédnak, anyósnak, kőművesnek, TV—nek, postásnak, hogy x cm vastag kell! (Ha csak nem épületenergetikai szakember az illető) Néhány éve mindenki 5 cm szigetelésre esküdött, manapság ugyanazok a 10 cm-t mondják. De milyen alapon?

Hiszen majd minden épület más és más. Az egyiket ilyen téglából falazták, a másikat olyanból. Ezt ezzel burkolták, azt azzal. Ez ennyit áll ki a földből, az annyit, itt van pince, ott nincs. Itt ilyen fűtés van, ott olyan. Eltérő a nyílászárók/falazatok aránya, a lehűlő falfelület és a fűtött térfogat aránya, és még sorolhatnánk. Az orvos is megvizsgál minden pacienst (jó esetben) és csak utána ír fel gyógyszert. Mi is megvizsgáljuk az épületet, és személyre, adott épületre szóló javaslatot dolgozunk ki.

Mivel az OPTIMÁLIS RÉTEGREND kiszámítható, hát számoljuk ki! Ezzel csak spórolhat!

Kérje ajánlatunkat a kívánt szigetelési munka megtervezésére és elkészítésére! Az alábbi űrlapot kitöltve megadhatja azt a néhány információt, ami alapján munkatársunk pár napon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, egyeztet időpontot egy konzultációra,  és a szükséges helyszíni felmérés elvégzésére. Amennyiben sürgősen van szüksége a megoldásra, azt is jelezheti itt.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Tárgy

Üzenet

[anr_nocaptcha g-recaptcha-response]